Tesla Cybertruck'ın piyasaya sürülmesi otomotiv dünyasında heyecan yaratırken, şimdi de bu dev aracın kolluk kuvvetleri için nasıl bir dönüşüme uğradığına şahit oluyoruz. California merkezli UP.FIT şirketi, Tesla araçlarını filolara uyarlama konusunda uzmanlaşmış bir isim ve son olarak Cybertruck'ı devriye aracı haline getirerek güvenlik güçlerine adeta bir canavar armağan ediyor.

Peki, geleneksel devriye araçlarından farklı olarak UP.FIT Cybertruck neler sunuyor?

Dışarıdan Korkutucu, İçeriden Donanımlı

Klasik devriye araçlarının ışıklandırmalarını bir kenara bırakalım. UP.FIT Cybertruck, her açıdan görüş sağlayan uyarı ışıkları, uzaktan kumandalı spot ışığı, siren sistemi ve hatta koruma sistemleriyle donatılmış Aracın dış kısmı ise polis teşkilatının kendine has renkleriyle kaplanıyor.

Cybertruck zaten oldukça güçlü bir araçken, devriye ekipmanlarının ağırlığıyla başa çıkabilmek için opsiyonel olarak 18 inçlik jantlar ve arazi lastikleri sunuluyor. Bunun yanında, Cybertruck'ın zaten etkileyici arazi kabiliyetlerini daha da yukarı taşıyan bir arazi paketi de mevcut.

Kişiselleştirilebilir ve Teknoloji Dolu Kabin

UP.FIT Cybertruck'ın kabini de tıpkı dışı gibi ciddi bir dönüşüme uğramış. Işıklar ve sirenleri kontrol etmek için tamamen özelleştirilebilir düğmeler ve anahtarlar, özel olarak programlanmış bir siren bilgisayarı, UV korumalı cam filmi ve entegre kontrollere sahip bir konfor kontrol merkezi bulunuyor.

Hayalet Gibi Takip, Şimşek Gibi Yakalama

Güçlü donanım nedeniyle biraz ağırlaşsa da Cybertruck devriye aracı 834 beygir gücü ve 1004 Nm tork değerleri ile müthiş bir performans sergiliyor. 0'dan 100'e sadece 2,6 saniyede ulaşabilen araç, suçluları ister şehirde ister arazide rahatlıkla takip edebilir. Ayrıca tek şarj ile 547 kilometre menzil sunması, devriye faaliyetleri için oldukça yeterli.

Geleceğin Devriye Aracı mı?

UP.FIT Cybertruck siparişleri şimdiden başlamış durumda ve teslimatların ise 2024 sonuna kadar gerçekleşmesi bekleniyor. Fiyat henüz açıklanmadı ancak şirketin diğer Tesla tabanlı devriye araçlarından daha pahalı olması bekleniyor. Cybertruck devriye aracı, her ne kadar şu an için biraz pahalı olsa da, gelecekte kolluk kuvvetlerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelebilir gibi görünüyor. Daha fazla bilgi almak istserseniz UP.FIT'in web sitesini ziyaret edebilirsiniz.