Kia son dönemlerde yükselişini sürdürüyor! Dev EV9'dan sonra şimdi de kompakt elektrikli SUV sınıfına Kia EV3 ile giriş yapan Güney Koreli otomotiv devi, tek şarjla inanılmaz bir menzil olan 600 km'yi aşabiliyor!

Uzun Menzil, Kısa Şarj Süresi

Kia EV3 iki farklı modelle geliyor. Standart model 58.3 kWh batarya ile gelirken, Uzun Menzil versiyonunda ise menzili 600 km'ye çıkaran 81.4 kWh batarya yer alıyor. Her iki model de 0'dan 100'e 7.5 saniyede hızlanabiliyor ve hızlı şarj cihazıyla %10'dan %80'e sadece 31 dakikada şarj olabiliyor.

Teknoloji Dolu Geniş Kabin

EV3, beş kişilik ferah bir oturma alanı sunuyor. Orta konsolda kayar masalı ve bolca saklama alanı bulunan çok fonksiyonlu bir tasarım tercih edilmiş. Gösterge panelinde ise yolcu tarafına kadar uzanan 30 inçlik dev ekran yer alıyor. Bu ekranın üzerinde önceden yüklenmiş akış hizmetleri ve video oyunları mevcut. Harman Kardon ses sistemi ise üstün ses kalitesi sağlıyor.

Yapay Zekadan Sürüş Asistanına Kadar Tam Donanımlı

Kia'nın yeni webOS işletim sistemi üzerine inşa edilen EV3'te yapay zeka destekli asistan, tork yönlendirme sistemi, şerit takip asistanı, çarpışma önleme ve uzaktan park etme gibi gelişmiş teknolojiler bulunuyor. Temmuz 2024'te Kore'de teslimatlara başlayan EV3, 2025 yılında ise ABD yollarında olacak. Daha fazla bilgi almak isterseniz Kia'nın uluslararası web sitesini ziyaret edebilirsiniz.