Alman otomobil devi BMW, 2025 model yılı için M4 serisindeki en yetenekli model olan M4 CS'yi tanıttı. Pist tutkunlarının heyecanla beklediği M4 CS, hem güçten hem de hafiflikten yana ciddi bir sıçrama yapıyor.

CS Kimliğine Layık Performans

CS geçmişte "Club Sport" anlamına geliyordu ve daha az ağırlık, daha fazla güç, optimize edilmiş aerodinami ve geliştirilmiş yürüyen aksam gibi özelliklere sahip yüksek performanslı BMW modellerine verilen bir unvandı. Bu felsefeye sadık kalan yeni M4 CS, M4 Competition Coupe ile M4 CSL arasında yer alıyor.

M4 CS'nin kalbinde, özel olarak ayarlanmış çift turbolu 3.0 litrelik sıralı altı silindirli bir motor yatıyor. Bu canavar, 543 beygir gücü ve 650 Nm tork üreterek M4 CS'yi 3.2 saniyede 0'dan 100 km/sa hıza ulaştırıyor. Bu performansın bir diğer göstergesi ise Nürburgring pistinde elde ettiği 7:21.99'luk tur zamanı.

Hafiflik Kazanan Performans

Yeni M4 CS, seleflerine göre önemli ölçüde ağırlık kaybetmiş. Bu hafiflik başarısı, karbon fiberden yapılan tavan, kaput, ön ayırıcı, hava girişleri, ayna kapakları, arka difüzör ve spoyler gibi parçalara borçlu. Motor bölümünde de titanyum egzoz sistemi kullanılmasıyla yaklaşık 4.5 kg ağırlık tasarrufu sağlanmış.

Pist Odaklı Süspansiyon

M4 CS, pistteki zorlu koşullara hazırlanmış adaptif M süspansiyon ve elektronik olarak kontrollü amortisörlere sahip. Elektromekanik M Servotronic direksiyon ve M bileşik fren sistemi de standart olarak geliyor.

Lüksün Pist ile Buluşması

M4 CS'nin iç mekanı, Alcantara döşeli M Carbon spor koltuklar, düz tabanlı M Alcantara direksiyon simidi ve karbon fiber detaylarla lüks ve performansın mükemmel uyumunu sergiliyor. 12.3 inçlik sürücü ekranı ve 14.9 inçlik eğlence ekranı ise teknolojik donanımı tamamlıyor.

Sadece Pist İçin Değil

BMW M modelleri günlük kullanıma da uygun olmasıyla biliniyor. M4 CS de bu geleneği sürdürürken, daha fazla güç ve daha az ağırlıkla size hem pistte hem de yolda heyecan verici bir sürüş sunuyor. Dört kişilik oturma alanı ve bagaj hacmi de günlük kullanılabilirliği artırıyor.

2025 BMW M4 CS sizce de rüyaların otomobili değil mi?

Daha fazla bilgi almak isterseniz BMW-M web sitesini ziyaret edebilisriniz.